În pofida codului galben de vijelii cu care ne amenințau meteorologii pe la televizor am ieșit totuși la o zi de zbor la mosor, cu atenție sporită și cu ochii-n cele patru zări ca la primele semne ale codului ăla să tragem pe dreapta. Au fost ore bune în care cumulonimbii ne-au dat târcoale ca o haită de lupi, însă fără să se apropie decisiv, fiindu-le lene parcă să coboare de pe munții din apropiere și să ne întrerupă joaca. Totuși, spre după masă, un cumulonimb mai curios din fire a catadicsit totuși să ne viziteze mai îndeaproape, astfel că la primele semne de intensificare a vântului peste zona noastră de confort, am decis stoparea activității. Am avut totuși un interval de timp generos în care s-a zburat frumos s-a profitat de instabilitatea mare și de termica aferentă, s-a întărit psihicul și vigilența.

Cu ocazia acestei ieșiri am testat pentru prima dată un așa zis remorcaj în trepte (Step towing). Particularitatea acestui remorcaj constă în faptul că la atingerea unghiului dintre cablu și mosor la care în mod normal urma declanșarea, tensiunea se întreupe, aeronava se întoarce 180 de grade și se îndreaptă spre zona de start cu cablul atașat. Se ajunge cu înalțime deasupra zonei de start, se întoarce aeronava din nou 180 de grade spre mosor și se reia remorcajul. Se pot efectua mai multe astfel de trepte de remorcare. Este o manevră care se efectuează cu succes în lume, atât la parapantă cât și la deltaplan și care se pretează în special pe terenurile de remorcaj scurte, unde dintr-o singură treaptă de remorcaj nu se ia înalțime prea mare.
Totuși, este o manevră care necesită o atenție sporită și de aceea am preferat să o efectuam în prima fază cu tandemul, să fim doi piloți fiecare cu sarcinile lui clare. Din trei trepte am câștigat cu tandemul 523 de metri, ceea ce pentru 900 metri de cablu este foarte bine. În graficul atașat se văd cele trei trepte (primele trei vârfuri din stânga) iar ultimul vârf este o termică frumoasă pe care am mângâiat-o puțin fiindcă nu ne-am putut abține însă am lăsat-o rapid și am venit jos din motive de cumulonimbi și vânt tare.
Vedeți mai multe imagini în galeria alăturată: